Pomažu li određene namirnice ženama koje žele bebu? Naravno, a ovo su neke od njih koje bi trebale konzumirati, a one će, prema stručnjacima, pozitivno utjecati na plodnost. 

FOLNA KISELINA

Folna kiselina je jedan od osam oblika vitamina B, poznat i kao vitamin B9. Ako planirate trudnoću obavezno obratite pažnju na unos folne kiseline u organizam, razlog je pravilan razvoj fetusa. Možete je unositi putem tableta ili je potražite u zelenom lisnatom povrću, mahunarkama, leći, kelju, brokuli, soji, jajima, mesu, ribi i mliječnim proizvodima, naranči, repi, avokadu, šparogama i telećim jetricama.

VISOKO KVALITETNI PROTEINI

Jedna studija je zaključila da prehrana bogata proteinima pomaže začeću. Prehrana s 25 posto unosa proteina i 40 posto manjim unosom ugljikohidrata za dva puta povećava šansu za začeće. Jedite jaja, bijelo meso i ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama.

OMEGA-3 MASNE KISELINE

Unos ove masne kiseline je jako važan, jer ga organizam sam ne proizvodi, a ona će se pobrinuti za zdrav razvoj djetetova mozga. Istraživanja pokazuju da prehranom unosimo svega 30 posto preporučene količine omega-3 masnih kiselina, a da biste povećali unos konzumirajte namirnice poput ulja repice, orahovog ulja, sjemenki lana i masne ribe.

MLIJEČNI PROIZVODI S NISKIM POSTOTKOM MASTI

Mliječni proizvodi su bitni, jer tijelu daju dovoljne količine kalcija i proteina te vitamina D, a oni su bitni za razvoj bebe. Birajte niskokalorične proizvode i unosite ih 3-4 puta na dan.

VOĆE I POVRĆE

Ono sadrži vitamine i minerale, kao i vlakna. Namirnice ove skupine dobar su izvor vitamina i minerala, naročito folne kiseline i željeza, koji su važni u sprečavanju anemija te vitamina C koji se ne zadržava u organizmu. Zbog toga je važno trošiti ove namirnice svakodnevno. Pokušajte jesti sezonsko voće i povrće u svježem obliku ili lagano i kratko prokuhano.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar