Želite li vježbati, no nemate dovoljno vremena za aerobik, fitness, započnite dan vježbanjem u krevetu.  U samo pet minuta razbuđivanja u potpunosti probudite tijelo i pokrenite sve mišiće. Mišićna masa će se učvrstiti, a vi ćete se osjećati odlično.

Koje vježbe napraviti u prvim minutama dana?

Potaknite cirkulaciju - podignite ruke iznad prsa i nekoliko puta otvorite i zatvorite šaku. Na ovaj ćete način na najbrži način potaknuti cirkulaciju tijela.

Oblikujte bokove i bedra - legnite na bok, oslonite se na laktove i ruke pa počnite vježbati tako da nogu dižete okomito na podlogu. Važno je da noga bude ravna i da vježbu ponovite barem 20 puta sa svakom nogom. Napravite seriju vožnje bicikla: 20 puta naprijed pojačavajući brzinu i 10 puta unatrag pojačavajući brzinu.

Trbušnjaci se mogu napraviti na nekoliko načina - dok ležite u krevetu stavite ruke ispod tjemena i podižite gornji dio tijela koliko možete. Tako ćete vježbati gornje mišiće trbuha. Donje mišiće vježbajte tako da sjednete na rub kreveta, savijete noge i lagano ih privlačite prema trbuhu. Za one koje su se već poprilično razbudile savjetujemo vježbu trbušnjaka izvan kreveta. Legnite na pod, podignite noge na krevet i počnite dizati gornji dio tijela.

Ojačajte mišiće vrata i ramena - sjednite na krevet i dobro se rastegnite. Ruke raširite pokušavajući se stalno rastezati kao da ćete nešto dodirnuti. Potom podignite ruke iznad glave. Kad ste se dobro rastegnule napravite nekoliko sklekova i to tako da se rukama držite za rub kreveta privlačeći tijelo što bliže krevetu.

Brze vježbe za vrat - klasično okretanje glave na lijevu i desnu stranu, kruženje glavom i pomicanje glave naprijed-nazad u potpunosti će razgibati mišiće vratne kralježnice.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar