Jesen je period kada trebamo postepeno pripremati i jačati tijelo kako bi naš imuni sistem bio jak i otporan tokom dugih i hladnih mjeseci koji su ispred nas.

Detoksikacija prije dolaska hladne zime nužna je kako bismo izbjegli prehlade i ojačali imunitet koji će nas čuvati do proljeća.

Hidratacija

Što više tečnosti pijete, više će toksina izlaziti iz vašeg tijela. Oko dva litra vode potrebno je da popijete u jednom danu kako bi učinkovito očistili organizam.

Pametne vode

Kako bi se svaki dan barem malo detoksirali, u običnu vodu ubacite limun ili krastavac. Limun je po prirodi kiseo pa će u vaše tijelo donijeti potrebne alkale i pročistiti jetru. Krastavac je bogat kalijumom pa će istovremeno hidratizirati organizam, ali i podstaknuti izlučivanje viška nakupljene tečnosti.

Zagrijavanje

Već sigurno znate da je sauna odlična za detoksikaciju, ali ne morate nužno ići u nju već možete ugrijati kuću ili stan i vježbati.

12-satni post

Između večere i doručka postite 12 sati. Prvih šest do osam sati vaše tijelo bit će usmjereno na probavu, a posljednja četiri sata na detoksikaciju i sagorijevanje masnoća. 

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar