Postoji mnogo načina rekreacije te održavanja forme i linije, a trčanje je svakako jedan od najjednostavnijih među njima. 

  • Trčanje je vrlo fleksibilna metoda treninga. Sami možete određivati tempo i intenzitet vježbe, kao i vrijeme koje vam odgovara, a možete sami odlučiti hoćete ga praktikovati sami ili u društvu.
  • Kao gotovo nijedna druga tjelesna aktivnost, trčanje vam u kratkom roku može znatno podići samopouzdanje, mišljenje o sebi i raspoloženje. Trčite li redovno, pozitivan učinak se samo akumulira.
  • Trčanje je za svakoga. Ne morate biti mršavi, mladi ili atletski građeni. Trčanje je vrlo individualna aktivnost, uvijek je to borba čovjeka sa samim sobom i vlastitim mogućnostima i ograničenjima: ne morate se uspoređivati ni s kim, jer svaki trkač ima svoje individualne planove i ciljeve, neovisne o drugima.
  • Kod trčanja najbolje možete pratiti vlastiti napredak, svakog dana osjetit ćete koliko vaše tijelo može, jeste li sposobni istrčati koju dionicu više nego prethodni put, možete li u određenom trenutku više "povući", jeste li se umorili više ili manje. Učinci su instantno primjetni, a to će vam sigurno podići razinu volje i htjenja da nastavite.
  • Većina drugih aktivnosti vezanih uz fitness odvija se u zatvorenim prostorima koji katkad mogu djelovati klaustrofobično ili depresivno. Međutim, kod trčanja ste na svježem zraku i dišete punim plućima, što samo pojačava zdravstveni učinak vježbe.
OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar