Svaka žena koja se želi riješiti celulita, bez obzira na tjelesnu težinu, mora promijeniti svoje prehrambene navike. Neke su namirnice po svom sastavu kao stvorene za uklanjanje ili ublažavanje uzroka i simptoma celulita.

Izglađivanje i dijete pri tome uopće ne dolaze u obzir čak ni kod osoba s viškom kilograma, jer je dokazano da suviše niskokalorična prehrana otežava prirodni proces razgradnje masnih stanica, još mu i pogoduje. Jedino je rješenje prijelaz na zdravu prehranu koja mora objedinjavati žitarice i proizvode od žitarica koji sadrže ugljikohidrate, voće i povrće koji su bogati vitaminima i mineralima, bijelo meso, ribu, jaja i nemasne mliječne prerađevine zbog obilja bjelančevina te u razumnim količinama korisne masnoće primarno biljnog porijekla.

Strogo izbjegavajte masnu hranu, slatkiše koji zbog jednostavnih šećera samo debljaju te slanu, prženu i konzerviranu hranu koja utiče na zaostajanje tekućine u tijelu i tako pridonosi gomilanju celulita. Na primjer, umjesto pretjerane upotrebe soli, otkrijte svijet začina te počnite koristiti majčinu dušicu, origano, bosiljak i ružmarin. Jedite što više kuhane ili na pari pripremljene hrane začinjene hladno prešanim maslinovim uljem, na kojem ne trebate štedjeti i limunom.

Borba protiv celulita podrazumijeva i redovne obroke, jer mu preskakanje obroka pogoduje. Kako je neuredna probava, posebno opstipacija, u velikoj mjeri odgovorna za pojavu i razvoj celulita, regulišite je namirnicama bogatim vlaknima, posebno proizvodima od cjelovitih žitarica, izbjegavajte teško probavljive namirnice, jedite polako i svu hranu dobro žvačite.

U borbi s celulitom voda zauzima važno mjesto. Vodom se iz tijela izlučuju štetne tvari, stoga treba popiti najmanje dvije, pa čak i tri, litre negazirane, prirodne mineralne vode koju trebate u manjim količinama piti tokom cijelog dana. Strogo izbjegavajte kafu i alkohol koji pogoduju pojavi i razvoju celulita.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar