Šareni plastični obruč koji smo kao djevojčice obožavale vrtjeti oko struka - hulahop postao je nezaobilazni fitness trend koji se koristi za oblikovanje struka, skidanje post-trudničkog trbuha, učvršćivanje mišića leđa, gubitak kalorija.

Hulahop je nastao u Staroj Grčkoj, a koristio se kao igračka za djecu, te efikasno sredstvo za skidanje suvišnih kilograma. Sam naziv hulahop potekao je od havajskog tradicionalnog plesa hula u kojem se rade pokreti baš kao i kad se hulahop okreće oko tijela.

Ova čudesna vježba može vam pomoći u smanjenju struka, težine, izgradnji trbušnih mišića te donjeg dijela leđa. Jača mišiće leđa, zdjelice i kukova, poboljšava ravnotežu i držanje.

Također, idealan je izbor za one koji žele na lagan i zabavan način poboljšati kondiciju, učvrstiti tijelo te se osjećati bolje. Kako većina vježbi za cilj ima jačanje trbušnih mišića, mnogi sanjaju o vježbi koja će se usredotočiti na sve mišiće na tijelu. Upravo kružno gibanje ovog koluta dovodi do rada svih mišića - od zdjelice, bedra, kukova, trbuha, leđa.

Zategnite trbuh i oblikujte struk - postavite noge u razmak od 15-ak centimetara te se pokušajte podići na prste. Vrtite hulahop oko struka u toj poziciji i nakon pola sata vježbe osjetit ćete kako vam se trbuh zategnuo.

Učvrstite grudi - stavite hulahop ispod pazuha i pokrećite ga cijelim gornjim dijelom tijela. Tako se jačaju mišići oko pazuha koji će podići vaše grudi. Za ovu vježbu dovoljno je 10-ak minuta na dan.

Učvrstite noge - zavrtite hulahop oko struka, a istovremeno savijajte noge u koljenima koliko god možete, pazeći da vam se obruč ne prestane vrtjeti. Ovom vježbom pojačava se tonus mišića.

Podignite stražnjicu - vrlo je važno vrtjeti hulahop na bokovima i to naprijed natrag što brže možete. Ako obruč počne padati, zatresite guzom da bi se vratio te nastavite postupak.

Za zdrava leđa - postavite noge isto kao kod vježbe za struk, ali se trupom nagnite naprijed. Zavrtite hulahop te ga pokušajte balansirati u tom položaju. Na taj način učvršćujete leđa.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar