Većina ljudi postaje potištena i bezvoljna tokom jeseni i zime, no hladnoća pojedine pogađa više od drugih.

Evo kome najviše smeta:

Rak

Životna energija mu je vrlo niska. Pri pogledu na gole grane i nisko sunce obuzima ga tugaljivo raspoloženje. Toliko je bezvoljan da mu je teško ustati iz kreveta i pokrenuti se dalje od kuhinje.

Bik

Zima ga rastužuje. Žudi za proljetnim zelenilom drveća i pupanjem cvijeća. Nastoji se što više zadržavati u kući ili drugim zagrijanim prostorima.

Vaga

Slabije podnosi niske temperature nego vrućinu. Hladnoća i vjetar joj smetaju, jer joj remete frizuru i njegovanu, a osjetljivu kožu. Uz to, zima je sputava u odabiru odjeće.

Vodolija

Izluđuje ga to što se zimi ne može kretati po volji. Obožava osjećaj slobode i želi u svakom trenu imati mogućnost bijega od svakodnevice. Ne voli biti sputan unutar četiri zida, posebno ako ga na to prisiljavaju vremenske nepogode.

Lav

Znate onog upadljivog tipa koji se pravi važan hodajući raskopčane jakne, bez šala i kape kad je vani oko nule? To bi mogao biti Lav. Tvrdit će da mu hladnoća nimalo ne smeta i da mu se temperatura čini višom od one koju pokazuje termometar.

Strijelac

Ako se zimi osjećate potišteno, trebali biste se družiti sa Strijelcem. Voli se zabavljati bez obzira na vremenske prilike. Potaknut će vas da izađete čak i ako vam je u krevetu tako udobno. Zaslužuje pohvale za pozitivnu energiju.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar