Mnogo puta ste čuli kako je zdravo zeleno i crveno voće i povrće. No, vrijeme je da naučimo koje sve prednosti imamo od žutog i narančastog.

Narančasto i žuto voće i povrće ima antioksidacijska svojstva zbog fitonutrijenata kao što su karotenoidi i bioflavonidi. Osim toga, u njima je i velika količina beta-karotena za koji se vjeruje da je, osim što usporava starenje i čuva vid, jedan od glavnih načina prevencije raznih srčanih oboljenja i razvitka raka. 

Citrusi, banane, mango, nektarine, breskve, ananas, mrkva, bundeva, batat, kukuruz, paprika...

Evo koje su prednosti od žutog i narančastog voća i povrća:

  • Čuvaju zdravlje vaših očiju
  • Smanjuju rizik od raka
  • Smanjuju krvni pritisak
  • Smanjuju holesterol
  • Čuvaju vaše zglobove
  • Obnavljanja kolagenaJačaju imunitet
  • Jačaju kosti zbog kalcija i magnezija u sebi
  • Održavaju idealnu razinu pH vrijednosti u tijelu
  • Ubrzavaju proces gubljenja masnih naslaga

Narančasto i žuto voće i povrće odličan su izvor folata koji su posebno važni trudnicama u očuvanju zdrave trudnoće. 

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar