Hiljadu puta ste vjerojatno negdje čuli i pročitali, a neki od vas sve to i na sebi osjetili, kako je motivacija prvi i osnovni razlog koji nas navodi na to da odlučimo posjetiti teretanu i napraviti nešto za sebe.

Općenito za zdravlje, ali najčešći razlog odlaska u teretanu je panika koja nastupi prije ljeta. Nakon što smo se oslobodili zimske odjeće, mnogi od nas su ostali zatečeni onim što su vidjeli u ogledalu.

Da bi ogledalo pokazivalo željeni izgled i da bi se osjećali bolje, potrebno je i pronaći odgovore na svoja pitanja i uložiti puno truda. Odgovore mnogi i pronađu, ali kada se treba posvetiti treningu, ravnoteži u prehrani i određenoj disciplini koja ide uz to, mnogi odustaju. Odustaju, a da uopće nisu ni minutu svoga vremena posvetili sebi i sami se uvjerili u to kako sve to zajedno i nije tako teško.

Naravno, u ovim slučajevima nedostaje motivacija. Nažalost, motivacija se još nigdje ne može kupiti i tako i dalje mnogi ostaju samo na pitanjima, potajno se nadajući kako će se uskoro pojaviti neki magični napitak ili tablete koje će bez treninga od njihovog tijela napraviti čudo.

Možda u početku nekome teretana izgleda poput srednjovjekovne prostorije za mučenje, ali svako je od nas svoj prvi susret s teretanom doživio na sličan način. Svako ko želi trenirati mora se osloboditi tog dojma.

Druga stvar također je vezana za ljude iz teretane, ali ovaj put se to odnosi na ljude koji nas prime pri našem dolasku. Nažalost, još uvijek je mnogo situacija u kojima se osoba ne odluči upisati u teretanu baš radi susreta s tim osobama. Ali, ne dajte se obeshrabriti. Sve to nije razlog radi kojeg bi odustali od cilja. Cilj vam je bio doći, a sada treba proširiti cilj i posvetiti se treningu.

Trening se započinje od nule i za velike rezultate treba uložiti puno truda i vremena. Kako ne bi mislili da ćete cijeli život morati provesti u teretani da bi postigli rezultate, oni će doći i prije nego što mislite. Samo se morate pridržavati formule za uspjeh.

Koliko god odlazak u teretanu ne izgleda nešto posebno, ipak je poseban. Svaki čovjek kad završi svoj trening osjeća se odlično bez obzira na upalu mišića i silni znoj. Tijelo je zadovoljno, misli su smirene, a mi se osjećamo odlično.

Morate se držati svoga cilja i morate vjerovati u vaš uspjeh. Motivacija se s vremenom smanji, ali sjetite se kako ne želite s 30 ili 40 godina umrijeti od masnoće u krvi ili od srčanog udara i kako vam je ipak puno draže neopterećeno dočekati ljeto.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar