Ako svoj stomak smatraš problematičnom zonom kada je u pitanju gubitak masti, nisi jedina. Potrebno je puno predanosti da bi dobila ravan stomak, a sve započinje, kao i uvijek, s zdravim načinom života. Što si više opsjednuta izgledom svog stomaka, nezadovoljnija si cjelokupnim izgledom, a time gubiš samopouzdanje, bez obzira na pravu veličinu svojeg tijela ili stomaka.

Savjeti za postizanje ravnog stomaka:

1. Fokusiraj se na vježbe za cijelo tijelo

Gotovo je nemoguće dobiti ravan stomak s ciljanim vježbama kada je iznad mišića, sloj masti. Bolje je usredotočiti se na vježbe za cijelo tijelo koje istovremeno zapošljavaju mnoge mišićne skupine. To će rezultirati sagorijevanjem više kalorija i gubitkom ukupne tjelesne masnoće.

2. Ojačaj svoju jezgru (core)

Core (srž ili jezgra) predstavljaju mišići čija je glavna funkcija stabilnost lumbalno-zdjelične regije, povezivanje gornjih i donjih ekstremiteta sa središtem tijela i stvaranje intraabdominalnog pritiska (disanje). Čine ga duboki mišići podupirači kralježnice, ali i mišići pozicionirani dalje od središta tijela. Najbolja vježba za jačanje jezgre tijela je plank.

3. Drži se dalje od alkohola

Ovaj korak veoma je važan. Ne samo da je alkohol pun "praznih kalorija", on također oslobađa estrogen u krvotok koji, ako ga ima viška, može dovesti do debljanja. Ako zaista želiš ravan stomak sljedeće ljeto, pripazi na unos alkohola.

4. Uspostavi kontrolu nad svojom prehranom

Loša prehrana i ravan stomak ne idu zajedno. Riješi se svih prerađenih namirnica, brzih večera iz mikrovalne pećnice, brze hrane, čipsa i sokova. Šećer i natrij spriječit će te u dobivanju ravnog stomaka. Razmisli o voću, povrću, proteinima i zdravim mastima. Pij puno vode. To će spriječiti nadutost i potaknuti tvoj metabolizam.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar