Zdrava prehrana, plan vježbanja i kvalitetan san igraju važnu ulogu u liječenju dijabetesa.

Evo koje vrste voća dijabetičari smiju bezbrižno jesti:

Trešnje i višnje

Ovo slatko voće sadrži antocijanin koji pomaže kontrolisati razinu šećera u krvi. Ovaj biljni pigment je pronađen u mnogim namirnicama, uključujući crveno grožđe, povrće, bobičasto voće, vino i čaj.

Kruške

Kruške sadrže antocijanin i bogate su vitaminima A, B1, B2, C i E. Visoka razina vlakana poboljšava zdravlje probavnog trakta što potiče mršavljenje. Također pomažu sniziti holesterol i poboljšavaju zdravlje srca.

Naranče

Naranče sadrže visoku razinu vitamina C, vlakana i minerala. Imaju niski glihemijski indeks što pomaže u održavanju zdrave razine šećera u krvi. Također su bogate vlaknima. Naranče jedite u komadu, umjesto da ih cijedite, kako biste unijeli što više vlakana u organizam.

Grejp

Grejp ima nizak glihemijski indeks i oblikuje vitaminom C i topivim vlaknima. To ga čini idealnom namirnicom za mršavljenje.

Jabuke

Jabuke smanjuju rizik od dijabetesa tipa 2. Obiluju vlaknima, antioksidansima, vitaminom C i flavonoidima. Jedna jabuka dnevno pomaže u prevenciji raka i srčanih bolesti.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar