Nezadovoljni ste izgledom vaših butina i stražnjice? Iako pazite na prehranu i trenirate, celulit je i dalje prisutan? Niste sigurni kada ili kako tačno se to dogodilo, ali čini vam se da je tzv. narančina kora zaposjela vaša bedra i stražnjicu? Na svu sreću postoji odličan, jeftin i zdrav način kako ponovo dobiti glatku, čvrstu i zategnutu kožu - joga.

Osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže u borbi protiv celulita. Studije na Harvardskom sveučilištu dokazale su kako je vježbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tekućina u tijelu.

Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava na općem stanju tijela koje postaje mlađe i vitalnije. Uz to joga poboljšava cjelokupnu muskulaturu tijela i jača imunološki sistem.

Ukoliko se uz to promijeni i način prehrane: eliminiše šećer i svi rafinirani proizvodi te se pokuša hraniti na što zdraviji i prirodniji način koji preporučuje biljnu prehranu, rezultati zasigurno neće izostati.

Uz izvođenje čišćenja tijela - detoksikacije, poboljšano zdravlje i ljepota fizičkog tijela postat će zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira, a unutrašnje zadovoljstvo je to koje ženi daje onaj poseban sjaj i ljepotu koju ne može umanjiti niti trag celulita.

Od nekoliko poza joge koje su dobre za ovu svrhu, evo koja je najefikasnija. Svakodnevno prakticirajte sljedeću pozu (možete kombinovati i s drugim joga pozama) oko 20 minuta kako bi vidno popravili stanje. Ako ne možete svakodnevno, vježbajte barem 20 minuta tri puta sedmično. Vježbu treba raditi što smirenije i sporije.

  • Zauzmite stav uskog raskoraka.
  • Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u koljenu te je podignite prema gore.
  • Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema stropu.
  • Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.
  • Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji dio tijela i lijevu ruku uvis.
  • U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju.
  • Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja potiče hormonalnu ravnotežu te donosi veću količinu kisika u tijelo koji je neophodan u borbi protiv sagorijevanja masnoća.
  • Vratite se u početni položaj te vježbu ponovite i na drugoj nozi.
OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar