Radi se o svakodnevnoj kratkoj šetnji iz pukog zadovoljstva (talijanski passeggiata) i to nakon obroka. Poenta ove šetnje je uživanje u danu, komunikacija s komšijama i prijateljima te druženje s porodicom na kraju napornog radnog dana. 

Svakodnevna šetnja stvara idealnu podlogu za mršavljenje. Istraživanje na ovu temu potvrdilo je kako tri šetnje od 15 minuta nakon jela pomažu u regulaciji šećera u krvi. Ovih nekoliko kratkih šetnji ima jednak utjecaj kao i dugačka šetnja od 45 minuta.

Navika kratkih šetnji nekoliko puta u danu iznimno je dobra, jer se dižete od radnog stola ili s kauča čime smanjujete i razinu stresa. Kratka šenja nakon večere ima još više koristi: lagana fizička aktivnost prije spavanja pomaže vam da bolje i kvalitetnije spavate. To je vrlo jednostavan način da pokrenete metabolizam, a da uopće osjetite da ste vježbali.

Nakon večere nemojte paliti televizor već krenite u šetnju od 15 minuta. Nakon nekoliko sedmica, dodajte još jednu šetnju ujutro te nakon ručka ili negdje poslijepodne. Osjećat ćete se zdravije, zadovoljnije, bolje ćete spavati, ali i napraviti nešto dobro za svoju formu i liniju.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar