Nemaju svi besprijekoran ten bez mana, ali zato postoje puderi koji su pravi pomagači kada treba prikriti nedostatke. Povećanjem temperature ljeti, puder možda baš i nije najbolja opcija obzirom na to da može stvoriti težak osjećaj na licu i lako skliznuti s njega. 

Običan tekući puder koji koristimo za vrijeme hladnijih mjeseci, na licu može stvoriti masku i osjećaj težine. Ako na licu imamo taj neugodan osjećaj, lako ćemo se oznojiti i puder će samo skliznuti s lica i zapravo ćemo dobiti kontraefekat, umjesto besprijekornog tena, imat ćemo napola skinut puder i lice s mrljama.

Ne zaboravimo ni začepljene pore koje teški puder može stvoriti pod velikim temperaturama, a one rezultiraju nastankom mitesera i prištića. U toplijim mjesecima u zraku je puno vlage pa lice više nije toliko suho kao zimi kada je koža izrazito dehidrirana zbog hladnog zraka pa je treba puno više mazati i hidratizirati nego ljeti. 

Prvi znak koji ukazuje da bi puder ljeti trebali zamijeniti lakšom verzijom je prekomjerni sjaj lica koji se događa kao posljedica predebelog sloja proizvoda na licu ili preteškog sastava pudera za ljetne temperature.Osim laganih tekućih pudera ljetna alternativa mogu biti i puderu u prahu ili kamenu. 

Osim teksture pudera ljeti treba voditi računa i o njegovoj nijansi koja će, obzirom na preplanuli ten, morati biti nešto tamnija. Naš savjet je da nikada ne testirate boju pudera na dlanu ruke, jer se ten razlikuje ovisno o dijelu tijela. Najbolje je da boju pudera testirate na rubu vilice, jer ćete tako sigurno pogoditi pravu nijansu.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar