Fizička je snaga jedno, ali većina nas ograničena je svojim umom. Mentalna izdržljivost psihološka je sposobnost pojedinca da se nosi s nevoljama s kojima se suočava u životu, poslu, sportu. Pročitajte ova četiri savjeta kako se mentalno osnažiti.

1. Postavite sebi izazov

Društveno je prihvatljivo tražiti utjehu, no moramo shvatiti da je jedini način da se razvijemo izazov. Neprestano sebi postavljajte nove izazove, tjerajte se dalje i jače jer postajemo najučinkovitiji kad smo pod pritiskom. Razmislite o izazovu s kojim ste se već dugo htjeli uhvatiti u koštac, postavite ga kao cilj, kažite svima što namjevarate, angažirajte se oko njega i sredite ga.

2. Zamislite i vizualizirajte

Mnogi od nas koriste maštu samo za jednu stvar: brinemo se što bi sve moglo poći po krivu. Ljudima koji mogu zamisliti samo najgore moguće scenarije do najsitnijih detalja nedostaje mentalne čvrstine. Međutim, mentalno jake osobe koriste maštu kao oruđe kojim dizajniraju, stvaraju i prevladaju izazove. Razmišljajte pozitivno i vizualizirajte sebe kako savladavate prepreke i na taj način kontrolirajte svoje misli i maštu. Držite se ovog savjeta i vaše će tijelo preuzeti svoj dio odgovornosti.

3. Razlomite na dijelove

Razmišljanje o izazovu kao o cjelini samo će izazvati tjeskobu i zbunjenost, bolje je razlomiti situaciju na manje dijelove. Postepeni napredak sprečava preopterećenje i osigurava razvoj sposobnosti koje će moći pratiti vaše zahtjeve.

4. Zavolite znoj

Prigrlite trud, borbu i znoj, jer su neraskidivo povezani s postizanjem cilja. Dok prolazite "pakao" samo se nasmiješite i nastavite.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar