Roditelji, zbunjeni raspravama o kilaži svoje djece, uvode im nemasni način prehrane. No, poznato je da su dobre masnoće, poput maslinovog i suncokretovog ulja, izuzetno važne za pravilan rast i razvoj djeteta.

Pretilost je već duže vrijeme jedna od gorućih tema našeg društva.

Djeci su potrebne masne kiseline, omega 3 i 6 kiseline te vitamini A, D i E koji su zaduženi za rast i razvoj.
Istraživanja su dokazala da djeca sagorijevaju kalorije i masnoću znatno brže od odraslih. To znači da roditelji ne bi trebali biti preoštri u svojim odlukama da djecu hrane "zdravo".

Važno je napomenuti da bi se 35 posto dnevnog unosa kalorija trebalo sastojati od nezasićenih masnoća. One se nalaze u biljnim uljima, orašastim plodovima, ribi i ponekom voću i povrću.

Stručnjaci tvrde kako je za djecu i dojenčad najzdravija hrana upravo ona pripremljena kod kuće. Za pripremanje upotrebite samo prvorazredno svježe voće, povrće i druge namirnice, dok je za sasvim malu djecu najbolje hranu kuhati na pari.

Tako izbjegavate prevelike količine šećera i soli te opasne sastojke kao što su umjetne boje i arome, aditivi i konzervansi prisutni u kupovnoj dječjoj hrani. Ne zaboravite roditelji, upravo vi utičete na zdrave prehrambene navike svog djeteta i to za cijeli život.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar