Mnogi veruju da kaktus u kuću unosi negativnu energiju, ali feng shui stručnjaci tvrde da je zapravo bitno na kojem mjestu u kući držite ovu biljku.

Prema feng shui filozofiji, u zavisnosti od mjesta na koje ga postavite u kući, kaktus može imati štetan ili blagotvoran uticaj na ljude koji žive u tom prostoru.

Kaktusi prouzrokuju da se univerzalna energija koja cirkuliše između prozora i vrata prekida. Kao posljedica ovog nedostatka protoka snage u vašem domu, možda ćete primjetiti da je okruženje mnogo više opterećeno napetošću. Dakle, mnogi ljudi smatraju da kaktusi donose lošu sreću, jer primjećuju promjene u životu od momenta kada su kupili ili na poklon dobili kaktus.

Prema feng shuiju, da bi se izbjegli negativni efekti loše sreće koju donosi kaktus, treba ih smjestiti na odgovarajuće mjesto i u tome leži sva poenta. Ako ne želite da budete pogođeni nedostatkom energije, nikada ih ne stavljajte u svoju spavaću sobu ili u sobu u kojoj se opuštate. U suprotnom, nećete se dobro odmoriti, da ne spominjemo moguće posljedice u vašem emotivno-partnerskom odnosu.

Feng shui također ne podržava držanje kaktusa u trpezarijama ili prostorijma gdje obično organizujete porodične obroke. Jedino što ćete postići je da se uobičajena napetost ovakvih okupljanja samo uveća. Također, ako stavite kaktus u kupatilo, zaboravite na opuštajuće kupke.

Najbolje je da saksije s kaktusima stavite na vanjsku stranu kuće. Na taj način, kaktus postaje vaš saveznik, jer negativnu energiju drži na pristojnoj udaljenosti od vašeg doma.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar