Određeni ljudi ipak ne mogu metabolizirati hranu poput jaja, ribe ili mahunarki što će također rezultirati neugodnim mirisom tijela. Namirnice poput luka, curryja, začinjene hrane, kafe i alkohola također mijenjaju miris našeg tijela.

Svi imamo "svoj miris", a njega u velikoj mjeri određuje genetika, zdravlje i lična higijena, ali prehrana također može igrati ulogu. Namirnice koje sadrže sumpor (brokula, kupus, češnjak), mogu imati negativan utjecaj na miris tijela.

Osim bijelog luka, brokule i kupusa, evo koje još namirnice izazivaju neugodne mirise:

Crveno meso: Jedna je studija dokazala da muškarci koji nisu jeli ovu vrstu mesa 2 sedmica ženama naljepše mirišu.

Alkohol: Popijete li previše, možete očekivati da će višak alkohola ispariti kroz vaše pore, pa ćete i mirisati po svom omiljenom piću

Riba: Iako većina ljudi može jesti ribu bez popratnog neugodnog mirisa kože, neke od njih zbog određenog metaboličkog poremećaja nakon konzumacije ribljih proizvoda prati miris - ribe.

Curry: Ovo je prije svega zdrav začin, ali nakon što ste pojeli omiljeno "ljuto" jelo možete računati na neugodan miris tijela koji će potrajati danima

Kafa: Kiselost kafi daje oštar i privlačan okus koji suši vašu usnu šupljinu što može pridonijeti lošem zadahu. Preskočite kafu ako se spremate za izlazak u dvoje.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar