Postoji mnogo dezinformacija o hrani i kako ona utiče na zdravlje, što čini odabir onoga što je zdravo i korisno jako teškim. S druge strane, postoji izvjestan broj namirnica koje treba izbjegavati u bilo kojim okolnostima zato što od njih skoro pa da i nema nikakve koristi, a na mnoge načine predstavljaju rizik po zdravlje.

Bijeli hljeb, rafinirano brašno

Po definiciji bijeli hljeb i rafinirano brašno su generalno otrovni za vaše tijelo zato što su zapravo "očišćeni" od svih vitamina, minerala, vlakana i drugi hranljivih tvari.

Smrznuta gotova hrana

Većina gotove smrznute hrane prepunjena je konzervansom, industrijskom soli, hidrogeniziranim uljem (trans-masnim kiselinama) i drugim umjetnim sastojcima.

Bijela riža

Kao i bijeli hljeb i bijela je riža prošla "purifikaciju" pomoću koje je iz riže nestala većina hranljivih tvari. Odvojena je od klica i mekinja zbog kojih je riža karakteristične smeđe boje.

Kokice iz mikrovalne

Kokice su jedna od najpopularnijih grickalica, ali je isto tako jedna od najnezdravijih namirnica koje možete jesti. Praktički svaka komponenta kokica iz mikrovalne, od genetski modificiranog kukuruza, preko industrijske soli i konzervansa, do hemikalija koje služe pojačavanju okusa je nezdrava i odlična podloga za razvijanje bolesti.

Salame, hrenovke, konzervirano meso s nitratima

Konzervirano meso je izuzetno loše za zdravlje. Salame, kobasice, paštete, hrenovke i mnogi drugi proizvodi od mesa konzervirani natrijem i drugim hemijskim sredstvima povezani su sa srčanim bolestima i rakom.

Umjetni proteini, energetske pločice

Ovi se proizvodi u reklamama uvijek predstavljaju kao zdrav dodatak prehrani, ali često nije tako. Ove zamjene obroka sadrže procesuirane proteine soje (uglavnom GMO), rafinirani šećer, trans-masne kiseline (hidrogeniziranu mast) i druge štetne aditive koji pridonose razvoju raznih bolesti.

Margarin

Skriven u raznim namirnicama, margarin, hidrogenizirana - trans–masna kiselina je nešto što želite izbjeći po svaku cijenu.

Dijetetski proizvodi

Mnogi, takozvani proizvodi za mršavljenje, sadrže umjetna sladila koji su neurološki štetni, uzrokuju probavne probleme i endokrine poremećaje.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar