Vjerovatno ste se nekada zapitali koja je idealna biljka za vas ili možda koja je biljka slična vašem karakteru? Odabir sobne biljke nekada bude savršen, a nekada potpuni promašaj. 

Svaka biljka ima svoj temperament, dnevnu dinamiku, životni vijek i različite potrebe za njegom. Kada ste u nedoumici, pustite da zvijezde odluče.

Ovan (21. mart - 20. april) - Kaktus

Ovan kao prvi znak zodijaka nosi adekvatne epitete: vođa, borac, takmičar. Ovnovi nikako ne podnose sjenku, ne vole da budu sljedbenici. Često su hrabriji od ostalih znakova pa imaju veću potrebu za akcijom. Pored ovih osobina karakteriše ih i nestrpljenje, impulsivnost, kao i ratobornost. Ono što bi savršeno umirilo temperament ovna su kaktusi. S njima ste načisto. Nisu komplikovani za održavanje, a shodno vašem karakteru nemaju velike potrebe za pažnjom i održavanjem.

Bik (21. April - 21. Maj) - Crassula - Drvo novca

Bik je snažan i pouzdan. Kada se svode računi bik je prvi koji ubira plodove vrijednog rada. Po prirodi vole sve što je dobro i lijepo, a nerijetko uživaju u materijalnim zadovoljstvima. Stabilan i konzervativan, bik je među najpouzdanijim znakovima zodijaka. Bikovi mogu imati sposobnost da ublaže situaciju i poslušaju glas razuma. Mada se dešava da su često prezaljubljeni u novac i bogatstvo. Zbog ovakvih osobina drvo novca najbolja je biljka za bikove.

Blizanci (22. Maj - 21. Jun) - Tillandsia - Vazdušne biljke

Kao vazdušni znak, ime ove biljke može se činiti previše identičnim vama, ali to zapravo i jeste činjenica. Blizanci ne vole da se vezuju i vrlo su prilagodljivi svim situacijama. Sve ove osobine, karakteristične su i za vazdušne biljke. Ove biljke nemaju korijen i ne sade se u zemlju. Vole cirkulaciju vazuduha i bez problema im možete mijenjati mjesto u domu. Budući da su blizanci znak koji voli da mijenja stvari i fleksibilni su, svakako će cijeniti identične potrebe ove biljke. Povrh svega o vazdušnim biljkama se ne treba puno brinuti, što odgovara vašem karakteru.

Rak (22. Jun - 22. Jul) - Mimosa - Mimoza

Vi ste saosjećajni i osjetljivi i uživate da brinete za druge, tako da se mimoza može činiti savršeno pogodnom biljkom za vas. Ove biljke su najpoznatije po osjetljivosti. Kada im dodirnete listove oni se savijaju i zatvaraju. Morate biti pažljivi, jer ove biljke će vremenom oslabiti ukoliko ih stalno dodirujete. To se zaista podudara s vašim osobinama. Ukoliko trošite emocionalnu energiju duže vrijeme, potpuno se trošite. Kao nagradu za trud, mimoza će vas nagraditi malim okruglim cvijetićima. Mogu biti ružičaste, žute ili ljubičaste boje.

Lav (23. Jul - 22. Avgust) - Begonia Rex - Begonija

Lav privlači pažnju gdje god da se nađe baš poput biljke begonia rex koja potpuno odgovara ovom horoskopskom znaku. Ove biljke dolaze u raznim bojama i stilovima koji će vam omogućiti da pokažete ko ste. Poput Lava ova biljka će zasjeniti i naglasiti svaki prostor u kom se nađe. Ima tendenciju da dominira kada je okružena drugim biljkama i obično privlači pažnju odmah. Sama sebi je dovoljna i zahtijeva minimalnu njegu.

Djevica (23. Avgust - 22. Septembar) - Maranta leuconeura

Djevica je posebna i karakteriše je specifičan način posesivnosti. Ove osobine pomoći će da se lako poveže s marantom. Djevice su sklone popularnom odabiru kućnih biljaka. Više varijanti marante upravo su ono što djevicama treba da izaberu biljku koja im odgovara. Ove biljke noću sklope lišće, poput djevica koje vole da se povuku u sebe i budu same sa svojim mislima. Iako nisu zahtjevne za uzgoj, ove biljke imaju određene potrebe kojih se moramo pridržavati. djevicama to neće biti problem, jer paze na detalje i veoma su pažljive.

Vaga (23. Septembar - 22. Oktobar) - Spathiphyllum - Spatifilum, Ljiljan mira

Mirni ste, prilagodljivi i imate ukus za lijepe stvari. Savršena biljka za vas je spatifilum. Ove bijele cvjetnice česte su u modernim domovima i dodaju sofisticiran element svakoj sobi. One nemaju tendenciju da budu previše zahtijevne u svojim potrebama. To je karakteristika Vaga - teže da svi oko njih budu sretni bez velikih potreba za sebe same. Reputacija mira prati ovu biljku, a to mnogo govori o želji svake vage da unese sklad u svoj dom.

Škorpija (23. Oktobar - 21. Novembar) - Biljka mesožderka

Možete djelovati zastrašujuće, tajanstveno i volite da se držite po strani. Ove biljke su nadaleko poznate, ali se često ne smatraju kućnim biljkama zbog zastrašujuće prisutnosti. Skloni ste prilično rezerviranom stanju, a ako vam se neko previše približi, brzo se zatvorite da biste se zaštitili. Ove biljke imaju tendenciju da privlače insekte svojim nektarom, pa čak i emitiranjem mekog sjaja plave boje, nešto što privlači vašu posesivnu i zagonetnu ličnost.

Strijelac (22. Novembar - 21. Decembar) - Sansevieria - Sanseverija, Indijansko pero

Kao vatreni znak svoje misli pretvarate u konkretne akcije. U stalnom ste pokretu i kontaktu sa svijetom i inicirate da vam se stvari događaju. Puni ste energije i sreća vam je uvek naklonjena dok tragate za novitetima. Tako Vam je naklonjen i biljni svet, odgovaraju vam jednostavne, ali ekstravagantne biljke poput indijanskog pera - sanseverije. Za nekoga ko je konstantno u pokretu i potrazi za uzbudljivim stvarima, ovo je savršena vrsta jer zahtijeva minimalnu njegu. Uklapa se u svaki dizajn enterijera. Sanseverije su poznate i po tome što pomažu u prečišćavanju zraka, donose sreću i šire optimizam kome ste inače skloni.

Jarac (22. Decembar - 19. Januar) - Bonsai Juniperus - Bonsai kleka

Vrlo ste profesionalni i skloni ste tradicionalnim vrijednostima. Poznati ste po disciplini i samokontroli te je gajenje bonsaija prava stvar za jarčeve. Često volite da kontrolišete druge i ta vještina omogućava svim pripadnicima ovog znaka da uspješno oblikuju i usmjeravaju kleku prema svojoj želji. Poznati ste po tvrdoglavosti, kao i po tome da sve što zamislite i ostvarite. Tehnika gajenja bonsaija je pravi dokaz za to, jer ste u stanju da se popnete i na najvišu planinu oslanjajući se na sopstveno iskustvo.

Vodolija (20. januar - 18. februar) - Stapelia Orbea variegate - Stapelija

Jedan ste od jedinstvenijih znakova zodijačkog carstva i toga ste svijesni. Za razliku od većine uobičajenih biljaka koje srećete svakodnevno, stapelije podsjećaju na nešto što ćete prije naći u nekom romanu naučne fantastike. Ova egzotična biljka ima upečatiljv cvijet kako po zgledu tako i po neobičnom mirisu što je čini specifičnom kakve vodolije i jesu. Vodolije, s jedne strane stidljive, a s druge strane energične i ekscentrične baš kao i moćan cvijet stapelije. Stapelije ne vole česta zalivanja i svakodnevnu njegu, što odgovara lagodnom i slobodnom duhu vodolija - čuvara vode.

Ribe (19. februar - 20. mart) - Senecio rowleyanus - Perla, struna bibera

Vi ste intuitivno predodredjeni da razumijete životne cikluse te tako odlično stvarujete uspješne emotivne odnose sa drugim bićima. Ribe karakteriše neodoljiv šarm koji imaju kao i cvjetovi Perle. Ovi sitni bijeli cvjetići vrlo leijpo mirišu. Perla je lako prilagodljiva različitim svjetlosnim uslovima i zaista nije zahtijevna za održavanje. Njen zabavan izgled odgovara djetinjastom karakteru riba.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar