Bore nas čine osjetljivijima i bude želju da usporimo starenje. Određeni dodaci prehrani mogu utjecati na pomlađivanje tijela iznutra, ali i izvana, jačajući odbrambene mehanizme kože, ali i pomažući njenoj regeneraciji. Neki od tih sastojaka mogu se dodati maskama za lice i primjenjivati izvana, ali svakako ih trebate uvrstiti i u prehranu.

Vitamin C je nužan je za proizvodnju kolagena i regulaciju produkcije sebuma. Uništava slobodne radikale koji ubrzavaju proces starenja. Upravo zato dovoljan unos vitamina C u organizam olakšava zarastanje rana i ubrzava regeneraciju kože.

Lišće mladog ječma (zelena magma) sadrži aktivne enzime, antioksidanse, vitamine C, E, B1, B2, B3 i B6, klorofil i brojne aminokiseline koje ubrzavaju zarastanje i obnavljanje kože.

Matična mliječ sadrži rijetku vrstu nezasićene masne kiseline 10-HDA koja stimulira proizvodnju kolagena i štiti kožu od prijevremenog starenja izazvanog ultraljubičastim zračenjem. Vitamini B kompleksa i brojne aminokiseline iz matične mliječi dubinski vlaže kožu i uravnotežuju njenu pH-vrijednost.

Ginseng se naziva i korijenom života. Aktivne materije ove biljke ginsenozidi pojačavaju mikrocirkulaciju i potiču bržu razmjenu materija u koži koja postaje čvršća i sjajnija.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar