Vino je dobro za zdravlje, ali samo ako se ne konzumira pretjerano. Bijelo ili crno, slatko i suho, na vama je da izaberete, ali svako od njih će goditi organizmu. Mnoga istraživanja pokazuju kako čaša vina dnevno jako povoljno djeluje na zdravlje čovjeka.

Sastojak bijelog vina je bijelo grožđe bez koštica i kožice. Većina bijelog vina ima sladak i voćni okus, no naravno to ovisi i o sorti grožđa.Crno je vino napravljeno od tamno crvenog grožđa, a razlika je i u tome što se koriste i koštice i kožica koji vinu daju i okus i boju, te su razlog zašto je crno vino jačeg okusa.Na koje načine vino može pozitivno utjecati na vaš život.

ŠTITI ZDRAVLJE SRCA

Crno vino je dobro za srce, jer opušta i stimulira kardiovaskularni sistem. Kao i u svemu, i u ispijanju vina je umjerenost najvažnija pa je zato dovoljna jedna čaša. 

POBOLJŠAVA PROBAVU

Većina ljudi vjeruje da je ispijanje vina jednostavan način za održavanje zdravlja probave, a razlog tome je veliki broj dobrih bakterija u njemu. Može pomoći tijelu da se lakše probavi hranu te zaštiti od raznih bolesti, s obzirom da je pronađena direktna poveznica između probave i imunološkog sistema. Vino je bogato vitaminom B i omega-3 masnim kiselinama.

IZVOR MLADOLIKOST

Mnogi mudraci vjeruju da je fontana mladosti ispunjena vinom, a sve zato što je ono puno sastojaka koji usporavaju starenje stanica. Oni koji piju vino imaju veće šanse da će živjeti dugo, od onih koji uživaju ostala alkoholna pića. U njemu se nalaze supstance koje pomlađuju tijelo aktivirajući hemikalije koje štite od bolesti vezanih uz starenje.

PUNO JE ANTIOKSIDANATA

Prema nekim istraživanjima, vino sadrži snažne antioksidante i vitamine, a crveno vino tih sastojaka ima najviše. Čaša vina na dan će ojačati vaše krvne žile i poboljšati kardiovaskularno zdravlje.

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar