KOENZIM Q10 (Co Q10, poznat i kao ubichinon) sastojak je topiv u masti prisutan u svakoj živoj ćeliji svakog živog bića, pa tako i u svakoj ćeliji ljudskog organizma, postižući najveću koncentraciju unutar i oko mitohondrija.

Po strukturi topiv je u mastima i zato je prisutan i u ćelijskoj opni. Q10 igra presudnu ulogu u proizvodnji energije u svakoj ćeliji našeg tijela. Pomaže cirkulaciju, stimuliše imunitet, povećava snabdijevanje tkiva kisikom i ima značajan uticaj protiv starenja. Poznato je da naša prirodna proizvodnja Q10 godinama i starenjem opada i do 50% do 50. godine. Suština smanjenog Q10 u tijelu je nemogućnost organizma da u potpunosti pretvara hranu u energiju. Zbog toga se mogu pojaviti mnogi zdravstveni problemi.

Način ishrane i stil života, upotreba lijekova sa i bez recepta takođe dovode do smanjenja prirodnog Q10. Poseban problem su lijekovi koji snižavaju holesterol poznati kao "statini" koji zaustavljaju prirodnu biosintezu Q10 u tijelu. I drugi lijekovi (neki kemoterapeutici, beta blokatori, antidepresivi) takođe jako smanjuju nivo Q10 u organizmu.

Manjak Q10 povezan je i s bolestima desni, dijabetesom i mišićnom distrofijom, alergijama, astmom i respiratornim bolestima, gojaznošću, gljivičnom infekcijom kandide, Alzhajmerovom bolešću i šizofrenijom. I neke druge bolesti kao što su parkinsonova bolest, bolesti srca i krvnih sudova mogu da budu uzrokovane nedostatkom Q10 u tijelu. Za optimalno zdravlje, preventivno i terapeutski neophodno je uzimati dopunu Q10.

Naučni odbor NeoLife-a garantuje najkompletniji dodatak Q10, zbog sljedećeg:

- NeoLife koristi najmodernije biogene tehnologije kako bi stvorio prirodni Q10 farmaceutske kvalitete, visoke biorazgradivosti i sa jedinstvenom kombinacijom s drugim važnim hranjivim tvarima kao podrškom.
- Ekskluziva je u mješavini fitolipida i fitosterola iz integralnih žitarica. Sadrži četiri tokotrienola iz riže i četiri fitosterola iz soje.
- Sadrži i mješavinu polifenola sa resveratrolom iz crvenog grožđa.
- Sadrži i aminokiselinu L-cistein potrebnu za staničnu biosintezu glutationa.
- Sadrži i druge ključne sastojke: suncokretov lecitin, kokosovo ulje triglicerida srednjih lanaca (MCT) i ulje rižinih mekinja kao podrška apsorpciji Q10.
- Prirodna ulja prerađena na hladno za očuvanje hranjivih vrijednosti.

Sve ovo garantuje da je naučni odbor NeoLife-a razvio najbolji proizvod Q10 koji danas imamo na tržištu. Dvije kapsule (mekane, lagane za gutanje), što je i preporučena doza, sadrže 100 mg prirodnog i visoko bioraspoloživog Q10.

Idealna konzumacija je najmanje 2 ili 3 puta tokom dana (posebno ako se radi o bolestima) kako bi se držala konstantna koncentracija u krvi. Kod kardiovaskularnih bolesti koenzim Q10 koristi se u dozama od čak 100 mg tri puta dnevno. Radi se o vrlo sigurnom sastojku koji se prirodno nalazi u organizmu, tako da gotovo nisu poznate nuspojave čak ni pri vrlo visokim dozama. Bez umjetnih bojila, aroma, sladila i bez dodataka konzervanasa.

Pakovanje: 60 kapsula
Cijena 85,95 KM (s uračunatim PDV-om)

OZNAKE:
PODJELI:

Ostavi komentar